تحولات منطقه

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: با هدف ارتقاء ایمنی و کنترل کیفی و پایش سلامت محصولات در سبد غذایی خانوار، سنسورهای تشخیص انواع آلاینده های مواد غذایی در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی طراحی و ساخته شد.

طراحی و ساخت انواع سنسورهای کنترل کیفیت و ایمنی مواد غذایی انجام شد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، «دکتر قدیر رجب زاده» با اعلام این خبر افزود: با پیشرفت جوامع و ظهور روز افزون انواع آلاینده های غذایی همچون باقیمانده ی آنتی بیوتیک، آلاینده های آلی پایدار، فلزات سنگین، مایکوتوکسین‌ها، تقلبات، آفت‌کش‌ها، پاتوژن های میکروبی و غیره منجر به اثرات سوء انکارناپذیری بر سلامت انسان از جمله بروز انواع بیماری ها بویژه سرطان‌ شده است.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت سلامت و ایمنی مواد غذایی، کنترل کیفیت مواد غذایی در اولویت های پژوهشی این موسسه قرار گرفته است که یکی از گام‌های موثر در این زمینه طراحی و ساخت انواع سنسورهای تشخیصی برای سنجش آلاینده هایی مانند باقیمانده ی تتراسایکلین، بی فنیل های پلی کلره، سرب، پراکسید و نیتریت است. 
رجب زاده با بیان اینکه در ساخت بیوسنسورهای تشخیص تتراسایکلین و بی فنیل های پلی کلره از تکنولوژی کریستال مایع استفاده شده افزود: سنسورهای کریستال مایع فناوری نو ظهوری برای طراحی سیستم های تشخیص سریع آلاینده ها در مواد غذایی به شمار می روند. کریستال های مایع موادی با ویژگی های ساختاری منحصر بفرد و حساس به تحریکات محیطی هستند که قابلیت پرتابل شدن توسط گوشی همراه را داشته و اخیرا توجهات زیادی را به خود جلب نموده است.
رجب زاده در مورد مزایای این تکنولوژی نسبت به روش های مشابه بیان کرد: در مقایسه با روش های دستگاهی مرسوم برای تشخیص آلاینده ها که نیاز به هزینه زیاد، تهیه و آماده سازی پیچیده نمونه و افراد متخصص دارند، بیوسنسورهای طراحی شده حساس، سریع و قابلیت استفاده توسط کاربر غیرمتخصص را دارند.
وی با بیان اینکه اکثر کیت های تشخیصی مصرفی در کشور ما در حوزه های مختلف از جمله صنایع غذایی وارداتی هستند گفت: دستیابی به ساخت انواع کیت های تشخیصی از طرفی باعث کاهش وابستگی و نقش آفرینی در حوزه ایمنی مواد غذایی شده و از سوی دیگر به عنوان یک تکنولوژی پیشرفته باعث خلق ارزش افزوده و ارزآوری می گردد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.